12 Juni

12 Juni

 

Bodø

 

 

 

Sandnessjøen til Bodø

 

Efter en liggedag i Sandenessjøen gik det vidre til Nesna. Herfra var der ikke langt til Polar Cirklen. Så selvom der ikke var skyggen af vind gik vi nordpå tirsdag for at kommer over cirklen. Først så vi 'Polarsirkelmerket' der står ca. 1 mil syd for linjen (se billede). Dernæst viste GPS'en N 66°33'44'' - Nu havde vi enelig nået linjen. Derfra gik vi i havn på den lille ø Bolga.

 

 

Onsdag formiddag gik vinden i nord, og vi gav os til at krydse mod Bodø. 40 mil er langt på kryds i Glooscap, så vi var lettede da vinden gik i syd sidst på eftermiddagen. Vi nåede Bodø I går omkring kl. 23. I dag er gået med indkøb, syning, tøjvask, bad og diverse småting.

 

Vi nyder fortiden synet af søpapgøjer der dykker efter fisk omkring os. De har dog vist sig at være nærmest umulige at fotografere da de oftest dykker så snart man kommer tæt på. Med hjælp fra lidt zoom er det dog lykkeds at får et par nogenlunde hæderlige billeder. Derudover har vi set havørne et par gange, men igen forsvinder de som regel før man kan nå at finde et kamera.

 

Vi begynder nu for alvor at nærme os Tromsø, og man kan mærke at vinden bliver kold når den står i nord. I morgen lover de vind fra nord, og vi forbereder os på en lang og kold dag på kryds mod Lofoten. Vi glæder os til at se hvad Nordnorge ellers har at byde på, og vi glæder os til at få resten af besætningen ombord i Tromsø.

Copyright © All Rights Reserved