sejlplan

Sejlplan Juni , Juli, August

 

 

Alt med forbehold for vejr, mandskab, uforudsete hændelser, mv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sejlplan

 

Vi laver ikke en ”fast” tidsplan, da vi indretter sejladserne efter vejret. Men en grov tidsplan er vi nødt til at have, og hvis vi så ligger indeblæst i dagevis et eller andet sted, forskyder vi hele det efterfølgende program. Det betyder, at nedenstående plan sandsynligvis ikke holder, da den ikke indeholder reservetid.

 

Skagen

Vi mødes i weekenden 11-12. juni. Som altid vil der blive arrangeret get-together party.

 

Norge

Vejret afgør, hvor mange stop vi laver i Norge. Men vi kunne fx sejle til Farsund fra Skagen, som er ca. et døgns sejlads. Hvis vejrudsigten er gunstig, kunne det være eneste stop i Norge. Men ellers er der mange muligheder og den korteste afstand mellem Norge og Shetland er fra Bergen. Fra Skagen til Lerwick via Bergen er der ca. 500 sømil og godt 400, hvis vi kun stopper i Farsund, som er en perle http://www.visitnorway.com/places-to-go/southern-norway/farsund-lista/

 

Lerwick

I kender måske lokaliteten fra TV-krimien?

Vi kunne være fremme på Shetland ca. en uge efter at have forladt Skagen, dvs. weekenden 18-19. juni. Vi sætter en uge af til øerne, som kan udforskes både til lands og med egen båd.

Se nærmere her om de dejlige øer: http://www.visitscotland.com/e-brochures/shetland/

Der bliver også fællesarrangement i Lerwick.

 

Torshavn

Turen hertil bliver af gode grunde non-stop. 226 sømil, hvilket svarer til ca. 38 timer. Ankomst omkring 28/6 og et ophold på en uges tid. Også her kan øerne udforskes både til lands og i egen båd. Det bliver en stor oplevelse http://www.visitfaroeislands.com/dk/faa-et-indtryk/brochurer/

Vi vil sammen fejre at være kommet til turens fjerneste mål.

 

Stornoway

Nu skal vi udforske det vestlige Skotland og starter med de Ydre Hebrider. Afstanden fra Torshavn til Stornoway, Lewis er 240 sømil – 40 timer. Ankomst omkring 7/7. Vi har herefter afsat 14 dage til individuel sejlads – og besøg på destillerier ;o) – før vi mødes i

 

Oban

Ankomst ca. 21/7. Nu har vi set vand nok for et stykke tid, så der arrangeres fælles udflugt til Edinburgh med overnatning. Når vi kommer tilbage, stævner vi mod den Caledoniske Kanal.

Se meget mere om Scotland her http://www.visitscotland.com/

 

Inverness

Efter at have passeret igennem bl.a. Loch Ness er vi fremme i Inverness ca. 29/7. Herfra er der ca. 100 sømil til Peterhead, som er et godt udgangspunkt for turen over Nordsøen til Thyborøn.

 

Thyborøn

Efter ca. 350 sømil er vi atter i Danmark omkring 4/8. Samlet distance omkring 1.800 sømil. Vi samles til en afskedsfest.

Copyright © All Rights Reserved