6 August

4 August

 

Bodø

 

 

 

 

Tennskjær – Finnsnes – Harstad

 

 

 

Fra Tennsklær til Finnsnes var for motor, høj sol, men desværre vinden lige imod, og fjorden ind til Gibsundet, for smal til at det gav mening at forsøge at krydse.

 

Da Gibsundet også er et sund med smalle passager og stærk tidevandsstrøm, nåede jeg på grund af timingen kun til Finnsnes. Lige før Finnsnes ligger en lille gæstehavn med et indløb ca 2 meter fra klippekysten, og kun med 1 meter til hver side af Glooscap, spændende, men da Anton og jeg havde været der på udturen, vidste jeg at der akkurat var plads til at vende i havnen med lidt frem – bak.

Der er kun en mulig bro, og den var fyldt af små motorbåde, i flere lag.

Nogen gange kan det være besværligt ned en stor båd.

Jeg gik om til selve Finnsnes, og fandt en fin bro ved en kædefabrik, og så var det gratis.

I dag gik turen til Harstad. Ikke så meget at skrive, 0 – 1 m/s i stævnen, lidt skyer, lidt regn, lidt sol, turen gik med at begynde en genlæsning af ” Vi de druknede ” . Fantstisk fortælling.

Lige før Hartsad er et godt eksempel på en del af norsk søafmærkning, der ellers er meget fin. Et vigtigt rødt mærke, er en sort jernstang, der er stort set umulig at se mod de mørke klipper, før man er helt tæt på. Dejligt med en god kortplotter, ud over de fantastisk gode farvandsbeskrivelser, med meget fine tegninger og beskrivelser af sigtepunkter ved indsejlinger i snævre løb.

I Harstad ligger jeg også uden for gæstehavnen, på almindinge kaien, endnu en gratis nat.

I morgen skal jeg gennem Tjeldsundet, hvor tidevands strømmen også er stærk, så der skal Tidevands tabeller og Den Norske Lods, også studeres.

 

 

Copyright © All Rights Reserved