28 Maj

Vindstille i Kristianssund

28 Maj, Kristianssund, Norge

 

 

I mandags gik vi fra Molde mod Kristianssund. Der var dog ingen vind, så efter et par timers motorsejlads gik vi i havn i Bud. Det var en dejlig lille by med en spændene historie - Tyskerne byggede nemlig et fort der under krigen. Tirsdag morgen lovede udsigten lidt vind ud for kysten, så vi gik videre for at nå de sidste 25 mil til Kristianssund. Vinden så vi dog ikke meget til, og det meste af dagen blev for maskinen. Kristianssund er bygget på 3 øer, og ses derfor bedst fra vandet. Det første vi gjorde efter vi havde lagt Glooscap til var derfor at sætte jollen i vandet og tage på havneudflugt. Der så vi havnebussen, som er et af verdens ældste offentlige transportmidler (I billederne herunder ses den nye model samt en af de tidlige udgaver).

 

I dag var der igen vindstille, så vi tog endnu en jolle udflugt da vi sejlede til et nærliggende skær og spiste frokost. Udover vores udflugt har vi brugt tiden på at beundre et lokalt bådbyggerprojekt. En forening er nemlig ved at bygge et 120 fods træskib efter historiske metoder. Mere information om skibsbyggeriet kan findes på skonnert.no.

 

Udsigten siger vindstille igen i morgen, så vi forbereder os på endnu en dag i Kristianssund. Vinden skullke dog gerne friske op fra vest på fredag, hvor vi håber at kunne forsætte til Trondheim.

Copyright © All Rights Reserved