7 August

7 August

 

Bodø

 

 

 

 

Harstad – løddingen - Bodø

 

Tjeldsundet er det sidste snævre sund med stærk strøm inden Vestfjorden, der ligger mellem Lofoten og fastlandet. Der er strømvending ved høj og lavvande. Strømmen er stærkest ved høj- og lavvande, så der er et vindue på ca 6 timer hvor strømmen går den rigtige vej.

Jeg ramte indsejlingen kort efter strømvendingen fra nord til sydgående, så det var perfekt timing.

Første snævre passage gav 0,5 -1 knob medstrøm, den anden 2 knob med, og sluttede med 4 knob med, så det var fint. Jeg håber at billedet af strømhvirvlerne giver et lille indtryk af den kraft der er i tidevandsstrømmen.

I Løddingen fik jeg en god plads ved en flydebro. D.5. 8 var der lovet kuling fra sydvest i Vestfjorden, så jeg blev dagen over. Fik købt lidt ind, bagt rug- og franskbrød, og lavet en gryderet, så jeg kun skal varme den på turen sydover dagen efter.

Da jeg midt på dagen målte 16 -17 m/s selv om jeg lå beskyttet, blev jeg glad for min beslutning om at vente.

I går sejlede jeg fra løddingen mod Bodø.

Dagen bød på lidt af det hele, Begyndte for motor i solskin og T-shirt. Efter et par timer kom der vind fra nord, så jeg sejlede en agten for tværs med 5 knob let skyet og dis over land. Midt på dagen friskede vinden og det blev overskyet og tåget. Om eftermiddagen drejede vinden i vest og friskede yderligere, så i øsende regnvejr med alt sejlertøjet på, gik jeg 7 – 8 knob foran for tværs, fin sejlads.

Hen under aften døde vinden, så de sidste par timer til Bodø var igen for motor.

Alt i alt en fin dag, 86 mil på godt 14 timer.

Der er ingen billeder fra turen til Bodø, da det mest var diset, og ikke så meget andet at se end vand.

Copyright © All Rights Reserved