14 August

14 August

 

Uthaug

 

 

 

 

Sandnessjøen – Brønnøysund – Rørvik – Sättervika – Uthaug

.

Sandnessjøen til Brønnøysunnd bød på lidt af det hele, sejl, motor, sol og skyet.

I Brønnøysund Måtte jeg blive et par dage. Jeg kom lørdag, og søndag morgen gik jeg ud i 5-7 m/s.

Lige da jeg var ude af sundet, fik jeg 17m/s forfra, det var ikke sjovt, så jeg gik tilbage i havnen.

Yr.no havde lovet 5 – 8 m/s drejende nord op af dagen, så jeg tænkte jeg venter et par timer og ser hvordan det udvikler sig.

Et par timer efter gik jeg ud, efter 10 minutter, lyste ladelampen, og omdrejningstælleren gik i nul, selv om motoren kørte lystigt. Vende om igen.

I havn var det i gang med at kontrollere ledninger, måle, kontrollere ledninger ingen forklaring. Ringe til en god ven der altid stiller op til telefon rådgivning, når jeg er på r......

Prøve at starte motoren igen, motoren ville ikke starte. Dreje nøglen, trykke på knappen, klik, og ikke mer. I gang med at måle, og kontrollere igen.

Efter en del konsultationer, hos Erik med diverse forsøg imellem, lykkedes det at finde fejlen. Start batterierne var faldet sammen, viste fin 24 -25 volt ved måling, 12 volt når de blev belastede.

Det var søndag, vente til mandag. Mandag morgen købe nye batterier. Det viste sig også at mit multimeter målte 2 – 3 v forkert, så min frygt for at det var generatorproblemer blev afkræftet. Endelig problem fundet og løst.

Kurs mod Rørvik. Fin vind, sol 24 º alt vel. Der var en del vindskift, og de sidste par timer var for motor.

Rørvik til Sättervika begyndte med fin foran for tværs, det holdt 10 mil, så døde vinden, og resten af dagen for motor.

Fra sättervika til Uthaug sol og vindstille, jeg begynder at føle mig mere som færge skipper end som sejler! Men solen skinner og det er 24º i cockpittet.

Det er svært at finde foto motiver der ikke er taget mange gange. Jeg kan ikke yde det storslåede landskab retfærdighed på et billede. Fjeldene, øerne ,skærene, det er stadig fantastisk betagende og afvekslende.

 

 

1. Farvel til Sandnessjøen 2-3. Hvor f... er hullet ! 4. Flot sømærke 5. Nååå der var det 6-7-8. De er alle sammen hvide med rødt tag 9. Lidt for tungt lastet for.

Copyright © All Rights Reserved